XODIMLARNI BOSHQARISH USLUBLARI VA ULARNING TARTIBOTI - Umbarov Madaminbek G’ayratjon o’gli (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqolada  xodimlarni  boshqarishning  asosiy  uslublari  va  ularning tartiboti tahlil qilinadi. Boshqaruv uslublari tashkilotning samarali faoliyat yuritishida muhim  o‘rin  tutib,  rahbarning  ish  yuritish  tamoyillari  va  jamoaga  bo‘lgan yondashuvini  belgilaydi.  Asosiy  boshqaruv  uslublari  sifatida  avtoritar  (direktiv), demokratik (kollegial) va liberal (erkin) uslublar ko‘rib chiqiladi. Har bir uslubning o‘ziga  xos  xususiyatlari,  afzalliklari  va  kamchiliklari  muhokama  qilinib,  ularning amaliyotda qanday qo‘llanilishi misollar orqali yoritiladi. Maqolada shuningdek, har bir uslubning tashkilotning ichki muhitiga va xodimlarning ish samaradorligiga ta’siri ham tahlil qilinadi.