EKOLOGIK MUAMMOLAR - Ergashev Farruxbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda ekologik muammolar, ularning sabablari va ularni hal  qilish  usullari  oʻrganiladi.  Hozirgi  kunda  insoniyat  tabiat  bilan  uygʻunlikda yashashni unutib, tabiiy resurslarni ehtiyojdan ortiq foydalanish, sanoat chiqindilari va atmosferaga  zararli  gazlarni  chiqarish  kabi  xatti-harakatlar  tufayli  ekologik muammolarni  kuchaytirmoqda.  Tabiatning  ifloslanishi,  iqlim  oʻzgarishi,  suv resurslarining  kamayishi,  oʻrmonlarning  kesilishi  va  biologik  xilma-xillikning yoʻqolishi  kabi  masalalar  global  ekologik  muammolar  sifatida  koʻrilmoqda. Shuningdek, ushbu tezisda ekologik muammolarni tahlil qilish, ularning oqibatlarini koʻrsatish hamda ularni bartaraf etish uchun zarur chora-tadbirlar koʻrib chiqiladi.