SOLIQ FUNKSIYALARI VA ULARDAN IQTISODIYOTNI TARTIBGA SOLISHDA FOYDALANISH MASALALARI - Xaydarov Bobir Qudratqulovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Har  qanday  iqtisodiy  kategoriyaning  funksiyasi  uning  mohiyati, ichki tarkibi va ahamiyatini ochib beradi. Soliq funksiyalari daromadlarni bir qismini davlat byudjetiga undirish va taqsimlash instrumenti sifatida jamiyatda oʻziga xos rolni amalga oshiradi.