O’QUVCHI VA O’QITUVCHI MUNOSABATLARINI TASHKIL ETISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Yesmurzayeva Oltin Kuvanchevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar mohiyati oʻquvchiga bilim berish,  ularni  toʻliq  oʻzlashtirishdan  iborat.  Taʼlim  muassasalarida  pedagogik texnologiyalar asosida dars oʻtishda asosiy talab oʻquvchining hayotiy tajribasi, avval oʻzlashtirgan bilimi va qiziqishlari asosida yangi bilim berishni koʻzda tutadi.