ZAMONAVIY JAMIYATDA BILINGVIZM VA BOLA NUTQI RIVOJI - Mamanazarova Xurshida Hakimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ish zamonaviy jamiyatda keng tarqalgan bilingvizm hodisasining  mohiyati  va  uning  bolalar  nutqining  shakllanishi  va  rivojlanishiga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Bilingvizmning asosiy turlari, shakllanish omillari hamda  ikki  tilli  muhitda  ulg‘ayayotgan  bolalarning  psixolingvistik  rivojlanishiga ta’siri tahlil etilgan.