ALISHER NAVOIY G‘AZALLARIDA BADIIY TASVIR VOSITALARI: SO‘Z SAN’ATI MO‘JIZALARI - Mohizarbegim ERGASHEVA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Alisher Navoiy g‘azallaridagi badiiy san’atlar — tashbeh, isti’ora, tajnis, tazod, kinoya, mubolag‘a kabi so‘z san’ati vositalarining qo‘llanilishi  tahlil  etiladi.  Maqolada  ushbu  san’atlar  orqali  g‘azallarning  ma’no teranligi va ruhiy go‘zalligi ochib beriladi. Misollar asosida Navoiy so‘zining sehri, ifoda uslubi va badiiy mulohazalarining o‘ziga xosligi ko‘rsatib o‘tiladi.