OʻZBEKISTON TABIATINI MUHOFAZA QILISH MUAMMOLARI - Ziyoydinov Hasanboy Abdumajid oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekiston hududida tabiatni muhofaza qilish bilan bogʻliq asosiy muammolar, ularning sabab va oqibatlari tahlil qilinadi. Ekologik muvozanatning buzilishi, sanoat va qishloq xoʻjaligining salbiy taʼsiri, shuningdek, aholining ekologik madaniyat darajasini oshirish zarurati yoritiladi. Muammoni hal etishda  davlat  siyosati,  qonunchilik  va  jamoatchilik  ishtirokiga  alohida  eʼtibor qaratilgan.