AYOLLAR DAFTARIGA KIRITILGAN AYOLLAR TUSHUNCHASI - Nu’monov Islomjon Ilhomjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  "Ayollar  daftari"ga  kiritilgan  ayollar tushunchasi,  uning  mazmun-mohiyati  hamda  amaliy  ahamiyati  yoritib  beriladi. Ayollar  daftari  ijtimoiy  himoyaga  muhtoj,  ijtimoiy-iqtisodiy  holati  og‘ir  bo‘lgan ayollarni aniqlash va ularga tizimli yordam ko‘rsatish maqsadida joriy etilgan muhim mexanizmdir.  Maqolada  bu  tushunchaning  yuridik  va  ijtimoiy  asoslari,  shakllanish tartibi, ro‘yxatga kiritish mezonlari va bu tizim orqali amalga oshirilayotgan qo‘llab-quvvatlash  choralari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  daftarga  kiritilgan  ayollar  bilan ishlashda mahalla, davlat va nodavlat tashkilotlarining o‘rni hamda bu orqali jamiyatda gender tengligini ta’minlashdagi roli yoritilgan.