BILISH FALSAFASI VA UNING AHAMIYATI - Uktamova Dinora Yoqub qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada bilish falsafasi (gneseologiya) tushunchasi, bilish bosqichlari, bilishning obyekti va subyekti, bilish nazariyalari soʻngra bilishning ilmiy va  amaliy  jihatlari  yoritiladi.  Shu  bilan  birga,  bilish  jarayonida  haqiqatga  erishish muammosi, skeptitsizm, empirizm va ratsionalizm kabi yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqola  bilishning  falsafiy  asoslarini  tushuntirishga  qaratilgan  bo‘lib,  inson tafakkurining cheklovlari va imkoniyatlarini o‘rganishga alohida e’tibor berilgan.