ICHIMLIK SUVINING INSON SALOMATLIGIGA VA TURMUSH SHAROITLARIGA TA’SIRI - Karshiyeva D.R (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Suvlarni  sifat  va  tabiiy  holatini  buzilishi  suv  tarkibida  ko’p miqdorda  yuqumli  kasalliklar  ko’zgatuvchi  mikroorganizmlar  bo’lishi  yoki  gijja tuxumlarining  ko’payib  ketishi  yoki  suv  tarkibida  turli  xil  kimyoviy  moddalarning ko’payishi,  aksincha  kamayishi  oqibatida  inson  salomatligiga  putur  yetkazishi mumkin. Aholi yashash punktlarini markazlashtirilgan suv ta'minoti bilan ta'minlash aholining  sanitariya  turmush  tarzini  yaxshilash  bilan  birga  kasallanish  darajasini kamaytiradi.