SUN'IY INTELEKTDAN PEDAGOGIKADA FOYDALANGAN HOLDA KOMPYUTER TIZIMLARI VA TARMOQLARINING KIBERXAVSIZLIGI TA'MINLASH ALGORITMLARINI ISHLAB CHIQISH - Mansurov E’zozbek Islomxonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola sun'iy intellekt (SI) texnologiyalaridan pedagogik usullar  bilan  uyg'unlashtirilgan  holda  kompyuter  tizimlari  va  tarmoqlarining kiberxavfsizligini  ta'minlash  uchun  yangi  algoritmlarni  ishlab  chiqishga bag'ishlangan. Maqolada kiberxavfsizlik sohasidagi mavjud muammolar va ularni hal etishda SIning o'rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ta'lim jarayonida SI algoritmlarini qo'llash orqali kiberxavfsizlik bo'yicha bilim va ko'nikmalarni oshirish imkoniyatlari ko'rib  chiqiladi.  Maqolada  ishlab  chiqilgan  yangi  algoritmlarning  arxitekturasi, ishlash  mexanizmi  va  ularni  amaliyotga  tatbiq  etish  yo'llari  batafsil  yoritilgan. Algoritmlarning  samaradorligi  turli  xil  kiberhujumlar  simulyatsiyasi  orqali baholanadi va olingan natijalar muhokama qilinadi.