XORIJIY MAMLAKATLARDA INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI OʻQITISHGA QARATILGAN METODLAR - Ahmadaliyev Boburbek; Ahadjonov Dovudbek; Abduxoliqov Mamarasul; Abdumannonov Hojimurod (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  informatika  va  axborot  texnologiyalari  fanini xorijiy  mamlakatlarda  o‘qitish  uslublari,  metodik  yondashuvlar,  shuningdek, O‘zbekiston oliy taʼlim tizimida qo‘llanilayotgan metodlar bilan taqqoslanadi. Maqola zamonaviy raqamli texnologiyalar asosida ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan tajribalarga e’tibor qaratadi. Shuningdek, maqolada o‘qitish samaradorligini oshirish, raqamli  kompetensiyalarni  shakllantirish  va  innovatsion  metodlarni  joriy  etish borasidagi takliflar ilgari suriladi.