KORRUPSIYANING YOSHLAR ONGIGA SALBIY TA’SIRI, UNI ERTA YOSHDAN TUSHUNTIRISH ZARURATI VA BU ILLATGA QARSHI KURASHISH - Abdulg`aniyeva Moxigul Rustamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada korrupsiyaning yoshlar ongiga salbiy ta’siri, uni erta yoshdan tushuntirish zarurati va bu illatga qarshi kurashishda taʼlim muassasalari, ommaviy  axborot  vositalari,  ota-onalar  va  fuqarolik  jamiyati  institutlarining  o‘rni yoritilgan. Korrupsiyaga qarshi samarali kurashning bir yo‘li sifatida yoshlar ongida halollik, qonunlarga hurmat va fuqarolik masʼuliyatini shakllantirish metodlari tahlil qilinadi. Soha bo‘yicha xalqaro va mahalliy adabiyotlar, amaliy tadqiqotlar asosida natijalar keltirilib, amaliy tavsiyalar beriladi.