YOSHLARDA KUZATILADIGAN ZO’RAVONLIK, TAJOVUZKOR HATTI-HARAKATLARNI OLDINI OLISH MASALALARI - Jumayeva Jamila Rustamovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  o‘smirlik  davrida  zo‘ravonlik  hissining shakllanishi va uning psixologik, ijtimoiy omillari chuqur tahlil qilinadi. O‘smirlik davrining psixologik va ijtimoiy o‘ziga xosliklari, shuningdek, zo‘ravonlikning shaxs va jamiyat rivojlanishiga salbiy ta’siri yoritilgan. Tadqiqot davomida zo‘ravonlikning individual  va  ijtimoiy  darajadagi  namoyon  bo‘lish  shakllari  tahlil  qilinib,  bu muammoni  bartaraf  etish  bo‘yicha  samarali  usullar  taklif  etiladi.  Ma'lumotlar o‘smirlarning zo‘ravonlik hissini boshqarish va uning oldini olish bo‘yicha amaliy va nazariy asoslarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.