ABU NASR FOROBIY VA G‘AZZOLIYNING FALSAFA ILMIGA OID QARASHLARINI QIYOSIY TAHLIL ETISH (FOROBIYNING "SIYOSAT FALSAFASI" VA G‘AZZOLIYNING "KIMYOI SAODAT" ASARLARI ASOSIDA) - Murodov Javohir Jahongir o’g’li; Nishonova Shaxrizoda Anvar qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada buyuk Sharq mutafakkirlari Abu Nasr Forobiy va Abu Homid G‘azzoliyning falsafiy qarashlari qiyosiy tahlil qilinadi. Forobiyning "Siyosat falsafasi" va G‘azzoliyning "Kimyoi saodat" asarlari asosida ularning ilm, aql, din va jamiyatga oid yondashuvlari tahlil qilinadi. Forobiy ilm-fan va aqlni ustuvor qo‘ysa,  G‘azzoliy  tasavvuf  va  axloqiy  poklikni  asosiy  qadriyat  sifatida  ko‘rsatadi. Maqolada  bu  ikki  mutafakkirning  umumiy  va  farqli  jihatlari  taqqoslanib,  ularning ta’limotlari zamonaviy falsafaga ta’siri yoritiladi.