KROTOLARIA JUNCEA O‘SIMLIGINING BARGLARINI TURGOROSENTLIK VA SUV TAQCHILIGI DARAJASI - Eshimov Doniyor O‘tkir o‘gli; Sanakulov Akmal Lapasovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA.  Butun  dunyoda  bugungi  kunning  asosiy  masalasi hisoblangan  oziq-ovqat  xafsizligi  muammosini  hal  etishda,  asosiy  yechim  deb hisoblanayotgan  no-ananaviy  dukakli-don  ekinlari  bilan  juda  ko‘p  ilmiy  tatqiqotlar olib  borilmoqda.  Shunday  ekinlardan  biri  Krotolaria  juncea  o‘simligi  hisoblanadi. Ushbu ilmiy maqolada Krotolaria juncea o‘simligining barglarini turgorosentlik va suv taqchilik darajasini aniqlash uchun o‘tkazilgan tajriba haqida ma’lumotlar keltirilgan.