MULOQOT O’RNATISHDA NOANIQLIKLAR VS TUSHUNMOVCHILIKLARNI BARTARAF ETISH - Islomov Sardor Abduvahob o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada shaxslararo muloqotda yuzaga keladigan noaniqliklar va tushunmovchiliklarning sabablari, ularni qanday aniqlash va bartaraf etish usullari tahlil  etiladi.  Muloqotda  ko‘pincha  fikrlar  va  ma'lumotlar  noaniq  yoki  noto‘g‘ri tushunilishi mumkin, bu esa o‘zaro anglashmovchiliklarga olib keladi. Maqola, shu kabi  holatlar  yuzaga  kelganda,  muloqot  ishtirokchilarining  qanday  strategiyalarni qo‘llashi  kerakligini  ko‘rsatib  beradi.  Shuningdek,  til  va  madaniyat  farqlari,  hissiy to‘siqlar, noto‘g‘ri intonatsiya yoki haddan tashqari noaniq so‘zlardan qanday qochish mumkinligi haqida tavsiyalar beriladi. Muloqotda samarali anglash va tushunish uchun empatiya, ochiq muloqot va faollikning ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi.