TAʼLIM TIZIMIDA PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI: - Kurbanbayeva Shoxzada Muratovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish XXI  asr  —  texnologiyalar  asri.  Har  bir  soha,  jumladan  taʼlim  tizimi  ham zamonaviy texnologiyalar taʼsirida tubdan o‘zgarib bormoqda. Ilgari o‘quv jarayoni asosan darsliklar,  doska  va  og‘zaki izoh asosida  olib borilgan  bo‘lsa, bugun  taʼlim jarayonini  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalarsiz  tasavvur  qilib  bo‘lmaydi.  Ular o‘quvchi  va  o‘qituvchi  o‘rtasidagi  o‘zaro  aloqani  jonlantiradi,  mustaqil  fikrlash  va ijodkorlikni rivojlantiradi, shuningdek taʼlim samaradorligini keskin oshiradi. Mazkur maqolada pedagogik texnologiyalar tushunchasi, ularning turlari, amaliyotdagi o‘rni va bugungi kun yutuqlari yoritib beriladi.