ISSUES OF ONOMASTICS, TERMINOLOGY, AND LEXICOGRAPHY IN TURKIC LANGUAGES - Abdumannonova Guljahon Iqboljon qizi; Karimjonova Shahlo Ravshanjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.    Ushbu  maqolada  turkiy  tillar  onomastikasi,  terminologiyasi  va lug‘atshunosligi  sohalaridagi  nazariy  va  amaliy  masalalar  yoritiladi.  Har  uchala yo‘nalish  tilshunoslikda  muhim  o‘rin  egallab,  milliy  o‘zlik,  madaniy  meros  va zamonaviy  ilm-fan  taraqqiyotiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatadi.  Maqolada  mavjud muammolar,  ularning  yechim  yo‘llari  hamda  istiqbolli  ilmiy  yo‘nalishlar  tahlil qilinadi.  Shuningdek,  turkiy  tillar  doirasidagi  tarixiy  lug‘atlar,  terminologik o‘zgarishlar hamda onomastik birliklarning tildagi o‘rni, ijtimoiy funksiyasi xususida ham fikr yuritiladi.