ADLIYA TIZIMIDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISH MASALASI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Axmedova Sayyorahon Ravshanbekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola adliya tizimida korrupsiyaga qarshi kurashishning dolzarb  muammolarini  tahlil  qiladi  va  samarali  yechimlarni  taklif  etadi. Korrupsiyaning adliya tizimiga ta’siri, uning sabablari va oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Adabiyotlar  tahlili,  metodologik  yondashuvlar,  natijalar  va  munozara  orqali korrupsiyaga qarshi kurashda mavjud muammolar va istiqbolli yechimlar yoritiladi. Maqola  xulosa  va  takliflar  bilan  yakunlanadi,  bu  esa  adliya  tizimida  shaffoflik  va adolatni ta’minlashga xizmat qiladi.