BOLALAR VA OʼSMIRLARNING OVQATLANISH FIZIOLOGIYASI: METABOLIK JARAYONLAR VA OZIQ MODDALARI ALMASHINUVI - Aliyeva Ra'no Amanullayevna; Abdumoʻminova Noila Ziyohitdin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalar hamda oʼsmirlarning yoshiga nisbatan ovqatlanish  fiziologiyasi  haqida  bahs  yuritiladi.  Bunga  qoʼshimcha  ravishda  ovqat hazm  qilish,  ya'ni  metabolik  jarayonlar,  ularning  fiziologik  xususiyatlar  va  oziq moddalar  almashinuvining  hazm  qilish  sistemasiga  aloqasi  borasida  ham  ma'lumot beriladi.