YOSHLARDA VAFODORLIK VA SADOQAT FAZILATLARI SHAKILLANTIRISH MEZONLARI - Axmatqulov Jasur (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Mazkur  maqolada  yoshlarda  vafodorlik  va  sadoqat  kabi  yuksak  axloqiy fazilatlarni shakllantirishning mezonlari dinshunoslik nuqtayi nazaridan tahlil etiladi. Islom dini manbalari – Qur’on va hadislar asosida bu fazilatlarning mohiyati ochib berilgan, shuningdek, ularni yosh avlod ongiga singdirishning amaliy yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada oila, diniy ta’lim, tarixiy shaxslar namunasi va ijtimoiy faoliyat kabi omillar asosiy tarbiyaviy vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Dinshunoslik yondashuvi orqali vafodorlik va sadoqat yoshlarning axloqiy kamolotida nechog‘li muhim ekani asoslanadi.  Maqola  yoshlarda  ma’naviy  yetuklikni  shakllantirishga  xizmat  qiluvchi muhim ilmiy-amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.