MAVZU: “SAYYOHLAR UCHUN OMMAVIY TRANSPORTLARDAN FOYDALANISHDAGI YUZAGA KELAYOTGAN KAMCHILIKLARNI BARTARAF ETISH TAKLIFLARI” - Abdullayeva Moxinur Aliy qizi; Murodjonov Abdulloh Nusrat o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqola  turizm  va  transportning  o‘zaro  aloqasini  tahlil qiladi,  xususan,  ommaviy  transportdan  sayyohlar  tomonidan  foydalanishda  yuzaga keladigan  kamchiliklarni  bartaraf  etish  bo‘yicha  takliflarni  ko‘rib  chiqadi. Mamlakatimizda  transport  turizmiga  oid  amalga  oshirilayotgan  ishlar,  ilgari o‘rganilgan tajribalar va mutaxassislar tomonidan olib borilayotgan tadqiqotlar tahlil qilinadi. Maqolada turizmni rivojlantirish uchun transport tizimini yaxshilash zarurligi hamda  mamlakatimizda  sayyohlar  uchun  qulay  muhit  yaratish  yo‘llari  haqida gapiriladi.