RAQOBATCHILARNI TAHLIL QILISH: BOZORDAGI RAQOBATNI BAHOLASH. - O’ktamov Sanjar Usubali o’g’li; Xaydarova Kamola Axinjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqobatning mohiyati, raqobat tahlilini o‘tkazish zarurati va uning amalga oshirilish jarayoni ko‘rib chiqilgan. Zamonaviy jamiyatda raqobat bozor iqtisodiyotidagi asosiy tartibga soluvchi kuch sifatida namoyon bo‘ladi. Muvaffaqiyatli  marketing  siyosatini  yuritish,  yangi  mahsulotlar  turkumini  ishlab chiqish va kompaniyaning pozitsiyalash strategiyasini belgilash maqsadida, sohadagi raqobatchilarning  barcha  kuchli  va  zaif  tomonlarini  tahlil  qilish  zarur,  bu  esa kompaniyaga yetakchi bo‘lish imkonini beradi.