JAHON BOZORLARIDA MARKETING STRATEGIYASI - Sultonmurodova Nilufar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  jahon  bozorlarida  qo‘llanilayotgan  marketing strategiyalarining  mazmun-mohiyati,  ularning  xilma-xilligi  va  zamonaviy  iqtisodiy muhitdagi  ahamiyati  tahlil  etilgan.  Global  raqobatning  kuchayishi  va  raqamli texnologiyalarning  rivojlanishi  sharoitida  kompaniyalar  o‘z  strategiyalarini moslashtirishga  majbur  bo‘lmoqda.  Maqolada  yirik  xalqaro  kompaniyalar  misolida innovatsion,  narxga  asoslangan,  lokalizatsiyalangan  va  ekologik  yo‘naltirilgan marketing  yondashuvlarining  samaradorligi  yoritilgan.  Shuningdek,  strategik rejalashtirishda raqobat ustunligini ta’minlaydigan omillar va marketing faoliyatining samaradorlik  ko‘rsatkichlariga  ham  alohida  e’tibor  qaratilgan.  Tadqiqot  natijalari xalqaro  bozorlarga  chiqishni  rejalashtirayotgan  kompaniyalar  uchun  amaliy ahamiyatga ega bo‘lishi mumkin.