IJODIY SALOHIYATNI RIVOJLANTIRISHDA MUSIQA DARSLARINING ROLI: YANGI O‘ZBEKISTON TA’LIM STRATEGIYASI ASOSIDA YONDASHUV - Zokirova Sevara Izzatillo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Yangi  Oʻzbekiston  taraqqiyot  strategiyasi doirasida  taʼlim  tizimida  amalga  oshirilayotgan  islohotlar,  “Oʻzbekiston–2030” strategiyasi  hamda  boshqa  ilmiy  qoʻllanmalar  asosida  musiqa  madaniyati  fanining oʻqitilishiga eʼtibor qaratilgan. Maqolada musiqa darslarining nafaqat madaniy-estetik tarbiyada,  balki  o‘quvchilarda  ijodiy  tafakkur,  estetik  did  va  emotsional  ongni shakllantirishdagi beqiyos oʻrni tahlil qilinadi. Shu bilan birga, musiqa darslari orqali o‘quvchilarni  erkin  fikrlashga,  innovatsion  yondashuvga  va  badiiy-estetik qadriyatlarni anglashga yo‘naltiruvchi metod va vositalar haqida so‘z yuritiladi.