INFLYATSIYANING IJTIMOIY-IQTISODIY TA'SIRI - Murtozayeva Mohichehra; Ismoiljonova Umida (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inflyatsiya — bu iqtisodiy jarayon bo‘lib, unda narxlar darajasi barqaror  ravishda  va  umumiy  ko‘lamda  oshadi.  Bu  holat  nafaqat  iqtisodiyotning o‘ziga,  balki  jamiyatning  turli  qatlamlariga  ham  sezilarli  ta’sir  ko‘rsatadi. Inflyatsiyaning ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri keng qamrovli bo‘lib, u jamiyatning turmush darajasi, ishchi kuchi, ishlab chiqarish, investitsiyalar va davlat siyosatiga ta’sir qiladi.