O‘ZBEKISTONDA KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING HUDUDIY XUSUSIYATLARI (ANDIJON VILOYATI MISOLIDA) - Turginova Mavludaxon; Egamberdiyev Shavkatbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqola  O‘zbekistonda  kichik  biznes  va  tadbirkorlikni rivojlantirishning hududiy xususiyatlarini Andijon viloyati misolida tahlil qiladi. Unda viloyatning  iqtisodiy,  ijtimoiy  va  geografik  o‘ziga  xosliklari,  kichik  biznesning rivojlanishiga  ta’sir  etuvchi  omillar  va  mavjud  muammolar  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek,  tadbirkorlikni  qo‘llab-quvvatlash  bo‘yicha  davlat  siyosati,  mahalliy infratuzilma va moliyaviy resurslarga ega bo‘lish imkoniyatlarining roli tahlil qilinadi. Maqolada  Andijon  viloyatida  kichik  biznesning  barqaror  o‘sishi  uchun  hududiy strategiyalar va innovatsion yondashuvlar taklif etiladi.