MUSTAQILLIK YILLARIDA MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARI KATTA YOSHDAGI GURUH BOLALARIDA EKOLOGIK TUSHUNCHALARNI SHAKILLANTIRISH MAZMUNI - Mamajonova Nozilaxon Abdullajon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola ekologik ta’limning bolalar tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada ekologik tushunchalar, tabiatni muhofaza qilish, ekologik  ongni  shakllantirish  metodlari  va  bolalarda  ekologik  mas’uliyatni rivojlantirish  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  bolalarda  ekologik  bilimlarni shakllantirish  jarayonida  tarbiyachilarning  metodik  yondashuvlari,  ekologik faoliyatning  tarbiyaviy  ahamiyati  va  ekologik  etikaning  roli  keltirilgan.  Maqola ekologik ta’lim va tarbiya orqali bolalarning tabiatga nisbatan ongli va mas’uliyatli munosabatini  rivojlantirishning  zarurligini  ta’kidlaydi.  Ekologik  ta’limning muvaffaqiyatli tashkil etilishi nafaqat ilmiy, balki axloqiy va estetik jihatlarni ham o‘z ichiga oladi, bu esa bolalarni tabiatni asrab-avaylashga, uning resurslaridan oqilona foydalanishga undaydi.