ONA TILI FANINI OʻQITISHDA KONSTRUKTIVISTIK YONDASHUVNING AFZALLIKLARI - Xidirova Muxlisa Amirqulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  ona  tili  fanini  o‘qitishda  konstruktivistik yondashuvning  afzalliklari  yoritilgan.  Konstruktivizmga  ko‘ra,  o‘quvchi  bilimni tayyor holatda emas, balki faol izlanish va tajriba orqali egallaydi. Ushbu yondashuv ona tili darslarida mustaqil fikrlash, ijodkorlik, muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat  qiladi.  Shuningdek,  o‘quvchilarning  real  hayot  bilan  bog‘lanishga, tahlil  va muhokama  qilishga,  hamkorlikda  ishlashga  o‘rgatilishi  ta’lim  samaradorligini oshiradi. Maqolada konstruktiv yondashuv asosida darslarni tashkil etishning amaliy misollari  orqali  bu  uslubning  o‘quvchi  faolligi  va  nutqiy  kompetensiyani rivojlantirishdagi roli asoslab berilgan.