QON HOSIL BO`LISHI - Egamova Zilolaxon Burxonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada gematopoez deb nomlanuvchi qon hosil bo'lish jarayonlari  ko'rib  chiqiladi.  U  fiziologik  jihatlarni,  uyali  ierarxiyani  va  tartibga soluvchi  omillarni  o'rganadi,  shu  bilan  birga  ushbu  mavzu  bo'yicha  so'nggi  ilmiy adabiyotlarni  tahlil  qiladi.  Shuningdek,  sharhda  gemopoezni  o'rganishning  dolzarb usullari, so'nggi topilmalar va kelajakdagi tadqiqot yo'nalishlari muhokama qilinadi. Gematopoetik  ildiz  hujayralari,  ularning  differentsiatsiya  yo'llari  va  kasalliklar  va regenerativ tibbiyotdagi roliga e'tibor qaratiladi.