GIBBS O‘LCHOVLARI PANJARALI SISTEMALARDA QO‘LLANILISHI - Jamolov Madamin Xabibulla o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Gibbs  o‘lchovlari  panjarali  sistemalarda  o‘rganish  va  tahlil qilishda  muhim  ahamiyatga  ega  bo‘lib,  ularning  qo‘llanilishi  fizika,  kimyo, materialshunoslik  va  boshqa  ko‘plab  ilmiy  sohalarda  keng  tarqalgan.  Panjarali sistemalar — bu atomlar, molekulalar yoki boshqa kichik zarralar muntazam tartibda joylashgan  sistemalar  bo‘lib,  ularning  xulq-atvori  ko‘p  jihatdan  ularning  ichki energetik  holati  va  tashqi  sharoitlarga  bog‘liq.  Gibbs  o‘lchovlari  esa  bunday sistemalarning  termodinamik  xususiyatlarini  aniqlashda  va  ularning  fazaviy o‘zgarishlarini tushunishda asosiy ro‘l o‘ynaydi.