MAMLAKATIMIZDA ELEKTROENERGETIKA TIZIMINI RIVOJLANTIRISH YO’NALISHLARI - Akbar Ashurovich Shodiyev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqoladi  respublikadagi  elektr  energiyasini  ishlab chiqarish  tarmogʻida  olib  borilayotgan  islohotlar  va  ularning  natijalari,  tarmoqda saqlanib  qolayotgan  muammolar,  elektr  energiyasini  ishlab  chiqarish  va  uzatish jarayonidagi  tabiiy  monopol  holatlar,  elektr  energetika  sohasini  tartibga  solish  va boshqarishdagi  muammolar  oʻrganilib,  ularni  bartaraf  etish  yoʻllari  va  usullari boʻyicha taklif va tavsiyalar berilgan.