BANKLARDA BUXGALTERIYA HISOBINI TASHKIL ETISH. - Baxtiyor Anvarovich Guseynov, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada banklar tizimida  buxgalteriya hisobini yuritish ishini toʻgʻri tashkil etish yuzasidan fikrlar bayon etilgan. Buxgalteriya hisobi va nazoratning aniq  olib  borilishi  bankning  oʻz  vazifalarini  toʻgʻri  bajarishini  taʼminlaydi.  Buning uchun buxgalterlardan muayyan bilimlar, buxgalteriya hisobi va hisobotining asosiy tamoyillari  hamda  uslublarini  tushunish  talab  qilinadi.  Ushbu  maqolada  tijorat banklarida  buxgalteriya  hisobini  toʻgʻri  tashkil  etish  borasida  mualliflik  qarashlari keltirilgan.