SO‘FI OLLOYOR HAZRATLARINING “ ايلوا تمارك نايب “ YA’NI “ AVLIYOLAR KAROMATLARI BAYONI “ SHARHI VA TAHLILI - Usmonov Murodjon Ibrohim o‘g‘li,; Furqat To‘xtamurodov, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya : Bu maqolamizda So‘fi Olloyor (  اي الله  يفوص ر   ) hazratlarining “ Sabotul ojizin “ (  نيزجاعلا تابث ) asari hikmatlaridan biri “ Avliyolar karomati bayoni “ (  ايلوا تمارك نايب ) ning tahlili bilan tanishasiz . Kelgusi satrlardan shuni anglaymiz-ki , hazratning bizga qoldirib ketgan meroslari kundan – kunga o‘z ahamiyati va mazmuni oshib  bormoqda  .  Shunday  ekan  ,  So‘fi  Olloyor  (  rohimahulloh  )  ning  hayotlari, hikoyatlari va hikmatlari keyingi yillarda ham ko’p talabalar, o‘qtuvchilar , olimlar va professorlar  tomonidan  o‘rganib  borilaveradi. Maqolamizdan  o‘zingiz  , oilangiz  va kelgusi ilmiy ishlaringizda oz bo‘lsa ham manfaat ko‘rsangiz biz o‘z maqsadimizga yetgan bo‘lamiz .