O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA IQTISODIY, IJTIMOIY, MADANIY VA EKOLOGIK HUQUQLAR - Isroilov Davronbek Dilshodbek o'g'li; Nurmatova Yasmina (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy-nazariy maqola O‘zbekiston Respublikasida inson huquqlarining zamonaviy rivojini, ayniqsa iqtisodiy, ijtimoiy,  madaniy va ekologik huquqlarning  dolzarb  muammolarini  tahlil  qiladi.  Maqolada  O‘zbekiston Konstitutsiyasi va xalqaro huquq normalari asosida ushbu huquqlarni himoya qilish va rivojlantirishga qaratilgan siyosat yuritishga qaratilgan sa’y-harakatlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada  iqtisodiy  tengsizlik,  ish  joylarini  yaratish,  ta’lim  sifati,  sog‘liqni  saqlash tizimini takomillashtirish, madaniy xilma-xillikni saqlash, ijod erkinligini ta’minlash, atrof-muhitni muhofaza qilish va ekologik ong-tafakkurni shakllantirish kabi dolzarb masalalar muhokama qilinadi. Maqola O‘zbekiston Respublikasida inson huquqlarini himoya qilish va rivojlantirish bo‘yicha olib borilayotgan ishlarni baholash, mavjud muammolarni aniqlash va kelajakdagi harakatlar uchun tavsiyalar berishga qaratilgan.