13-14 YOSHDAGI DZYUDOCHILARNING TEZKORLIK SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH USLUBIYATNING SAMARASI. - Qo`ziboyev Javoxir Odilbek o`g`li; Kamchiyev Salimberdi Xudayberdiyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  13-14  yoshdagi  dzyudochilarning  tezkorlik sifatlarini rivojlantirishga qaratilgan maxsus uslubiyatning samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqotda  maxsus  jismoniy  mashqlar  va  trening  dasturlari  qo‘llanilgan  bo‘lib, ularning  yosh  sportchilarning  tezkorlik  ko‘rsatkichlariga  ta’siri  tahlil  qilingan. Natijalar  ushbu  uslubiyatning  tezkorlikni  oshirishda  samarali  ekanligini  ko‘rsatdi. Maqola dzyudo murabbiylari va sport mutaxassislari uchun amaliy tavsiyalar beradi.