KASBIY TA`LIM TASHKILOTLARIDA TASHKIL ETILADIGAN O`QUV- TARBIYAVIY JARAYONLAR - Dolimova Durdona Mahmudjon qizi; Ixvoldinova Sayyora Qobulovna; Mahmudova Hilola Abdumannon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O`quv  tarbiyaviy  jarayon  tushunchasi  ko'pchilik  tadqiqotchilar  tomonidan  turlicha talqin qilinsada, mazkur jarayon ta'lim-tarbiya jarayoni sifatida shaxsning kamol  topishida  muhim  ahamiyat  kasb  etadi,  chunki  u  bir  avlodning  ijtimoiy tajribasini keyingi avlodlar tomonidan o'rganilishi va o'zlas htirilishi hamda ularning o'rganganlarini  amaliyotga  tatbiq  etish uchun  zarur  shart-sharoitlar  yaratib beradi.  Ushbu  maqolada kasbiy ta`lim  muassasalarida  tashkil  etiladigan  o`quv – tarbiyaviy jarayonlar haqida so‘z boradi.