ISLOM QADRIYATLARI VA MA‘RIFATINING HOZIRGI DAVRDAGI AHAMIYATI. - Abduraximova Shaxnozabonu Axmadjon qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada islom qadriyatlari va ma’rifatining zamonaviy davrdagi  o‘rni  va  ahamiyati  keng  qamrovda  tahlil  qilinadi.  Islom  dinining insonparvarlik, bag‘rikenglik, adolat va ilmga intilish kabi muhim tamoyillari hozirgi globallashuv jarayonida jamiyatning ma’naviy barkamolligini ta’minlashdagi asosiy omil  sifatida  talqin  etiladi.  Ayniqsa,  yosh  avlod  tarbiyasida  islomiy-ma’rifiy qadriyatlarning  ahamiyati,  ularning  milliy  o‘zlikni  asrash  va  ijtimoiy  barqarorlikni mustahkamlashdagi  ro‘li  yoritiladi.  Maqola  orqali  islom  ma’rifati  bugungi  kun tahdidlariga  qarshi  ma’naviy  qalqon,  komil  insonni  tarbiyalovchi  qudratli  manbaa sifatida ko‘rsatiladi.