DINIY BAG‘RIKENGLIK VA UNING IJTIMOIY TARAQQIYOTDAGI O‘RNI - Abdumannopova Dildora Akmaljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ishda  diniy  bag‘rikenglik  tushunchasining  mazmun-mohiyati hamda uning jamiyat hayotidagi o‘rni yoritib berilgan. Unda turli e’tiqod vakillari o‘rtasida o‘zaro hurmat, sabr-toqat va murosaning ahamiyati ta’kidlangan. Diniy bag‘rikenglik jamiyatda tinchlik va barqarorlikni saqlash, yosh avlodni to‘g‘ri tarbiyalash,  shuningdek,  demokratik  qadriyatlarni  mustahkamlashda  muhim  omil sifatida  qaraladi.  Asarda  tarixiy  misollar  va  bugungi  kun  tajribalari  asosida  bu tushuncha chuqur tahlil qilingan va uni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.