YOSHLAR ORASIDA EKSTREMIZM TARQALISHIDA IJTIMOIY TAQMOQLARNING ROLI - Muhammaddiyorova Madina Bahodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  zamonaviy  jamiyatda  yoshlar  orasida ekstremistik g‘oyalar tarqalishi haqida so‘z boradi. Yosh avlodning axborot maydonida ekstremistik  oqimlarga  duchor  bo‘lish  sabablari  va  omillarini  o‘rganishga  e’tibor qaratilgan. Shuningdek, bu jarayonning huquqiy, axboriy va psixologik jihatlari tahlil qilinib,  ekstremistik  g‘oyalarga  qarshi  kurashishda  ijtimoiy  xavfsizlikni  ta’minlash, axborot va kibermakon vositalaridan to‘g‘ri foydalanish hamda ijtimoiy tarmoqlarning ijobiy imkoniyatlari ham ko‘rib chiqildi.