ZAMONAVIY JAMIYATDA XOTIN-QIZLAR SUITSIDI: SABAB VA YECHIMLARI - Nazarova Nilufar Joʻrayevna; Maxamatiminova Durdonaxon Farxot qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda ayollar orasida o‘z joniga qasd qilish holatlarining ortib borishi, ushbu holatlarning asosiy sabablari va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan. Maqolada oilaviy muammolar, ijtimoiy bosim, iqtisodiy  qiyinchiliklar,  psixologik  zo‘ravonlik  va  axborot  muhitining  salbiy  ta’siri asosiy  omillar  sifatida  ko‘rsatilgan.  Shuningdek,  psixologik  yordam  tizimini kuchaytirish,  huquqiy  himoya,  axborot  siyosatini  sog‘lomlashtirish  va  ayollarni iqtisodiy jihatdan qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha takliflar berilgan.