YURAK-QON TOMIR TIZIMI KASALLIKLARI - Xudoyarova G.N; Axtamova Madina; Bahodirov Jahongir; G’afurov Ikrom (TADQIQOTLAR, 2025)
Mavzuning  dolzarbligi:Yurak-qon  tomir  tizimi  inson  organizmidagi  eng muhim tizimlardan biridir. U yurak va qon tomirlaridan iborat bo‘lib, butun tanaga kislorod  va  oziqa  moddalarni  yetkazib  beradi.  Bugungi  kunda  yurak-qon  tomir kasalliklari dunyoda o‘limga olib keladigan asosiy sabablardan biri hisoblanadi. Bu kasalliklar har yili  millionlab insonlarning hayotiga xavf tug‘diradi, shuning uchun ularni o‘rganish va oldini olish juda muhim.