KIBERXAVFLARNING OLDINI OLISHDA SUN‘IY INTELLEKTNING ROLI - Valiyev Davron G‘ulomboy o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy kiberxavfsizlik tahdidlariga qarshi kurashishda  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Xususan, avtomatik tahdid aniqlash, anomal faoliyatni kuzatish, ma’lumotlarni himoya qilish va oldindan  ogohlantirish  tizimlarida  SI  qanday  samarali  yechimlar  taklif  qilayotgani yoritiladi. Keltirilgan real hayotiy misollar, algoritmlar asosida SI texnologiyalarining samaradorligi ochib beriladi.