VIDEOTASVIRGA OLISHDA MAXSUS YORITISH TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI - Raxmatov Muhammadali Shamsiddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  videotasvirga  olish  jarayonida  yoritish texnologiyalarining tutgan o‘rni yoritib beriladi. Maxsus yoritish vositalarining sifati, joylashuvi va turlari video mahsulot sifati va tomoshabinga ta’sir ko‘rsatish darajasiga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy misollar orqali tabiiy va sun’iy yoritishning  farqlari,  zamonaviy  texnologiyalar  (LED,  softbox,  ring  light) imkoniyatlari bayon etiladi.