OʻSMIRLIK YOSHINING EMOTSIONAL-RUHIY OʻZIGA XOSLIKLARI - Rajabova Sohiba Yusupboyevna; Aliyeva Marhabo Allaberganovana (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA O‘smirlik  balog‘atga yetish davri bo‘lib, yangi xislar, sezgilar va jinsiy hayotga taalluqli chigal masalalarning  paydo bo‘lishi bilan ham xarakterlanadi. Bular ta’sirida o‘smirning xarakteri, atrofdagi kishilar bilan muomalasi, jamiyatda sodir bo‘layotgan voqealarga  munosabati    tez  o‘zgarib  boradi.  Ba’zan  ijtimoiy  masalalar  to‘g‘risida noto‘g‘ri tassavvur va yanglish fikrlar hosil bo‘lishi tufayli u muayyan tartib qoidalarga tanqidiy ko‘z bilan qaraydi.