JISMONIY MASHQLARGA YOSH ORGANIZMNI MOSLASHTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXALAGIK XUSUSIYATLARI - Ismoilova Sehriyo; Omonova Zahro (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  jismoniy  mashqlarga  yosh  organizmni moslashtirish  jarayonida  yuzaga  keladigan  ijtimoiy  va  psixologik  omillar  tahlil qilingan.  Yoshlarning  sport  mashg‘ulotlariga  bo‘lgan  munosabati,  motivatsiya darajasi, oilaviy va maktab muhitining ta’siri, shuningdek, jismoniy faollikning ruhiy holatga ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Moslashuv jarayonida kuzatiladigan psixologik  muvozanat,  o‘ziga  bo‘lgan  ishonch,  jamoa  muhitida  shakllanadigan ijtimoiy ko‘nikmalar chuqur o‘rganilgan. Tadqiqot yosh organizmni sog‘lomlashtirish va  harakat  faoliyatini  rivojlantirishda  ijtimoiy-psixologik  yondashuvlarning muhimligini isbotlaydi.