JISMONIY VA PSIXOLOGIK IXTIYORIY HARAKATLARNING OPTIMAL FAOLLIGI VA UNING ME'YORLARI - Omonova Zahro; Ismoilova Sehriyo. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  jismoniy  va  psixologik  ixtiyoriy  harakatlarning optimal  faolligini  ta'minlash  masalalariga  bag‘ishlangan  bo‘lib,  ularning  fiziologik, psixologik va neyrologik asoslarini tahlil qiladi. Tadqiqotda ixtiyoriy harakatlarning samaradorligini  oshirish  usullari,  bu  jarayonlarga  ta'sir  etuvchi  omillar  va  optimal faollikni baholash uchun me'yoriy ko‘rsatkichlar ishlab chiqish masalalari o‘rganiladi. Maqola jismoniy faoliyat, kognitiv jarayonlar va emotsional holatlar tadqiqotlar uchun yo‘nalishlarni belgilaydi.