MAKTAB YOSHIDAGI SPORTCHILARNI MUSOBAQA OLDI PSIXOLOGIK TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISH - X.B.Tо‘xtaxо‘jayev; Yarashov Shuhrat Eldorbek o‘g‘li; Sadriddinov Dostonbek Isroiljon o‘g‘li. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  yoshidagi  sportchilarning  musobaqa oldi  psixologik  holati,  ularning  ruhiy  tayyorgarlik  darajasi  va  rivojlanishiga  ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Musobaqa oldi hayajon, stress va qo‘rquvni kamaytirish bo‘yicha  psixologik  usullar,  shuningdek,  murabbiy  va  ota-onalarning  qo‘llab-quvvatlovchi  roli  yoritilgan.  Maqola  yosh  sportchilarning  musobaqalarda muvaffaqiyatli ishtirokini ta’minlash uchun amaliy tavsiyalarni ham taklif qiladi.