YOSHLARDA KREATIV FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK USULLARI - Qoryogʻdiyeva Baxshanda Ergashevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Agar o‘quvchilarda ijodkorlikni shakllantirish jarayonida ularda ilhom uyg‘otish muammosini hal qila olsak, oldimizga qo‘yilgan maqsadning yarmiga yetgan bo‘lar edik. Bu vazifani bajarish uchun ham ongostiga murojaat qilishimiz va u bilan ishlashimiz kerak bo‘ladi. Psixologiya fanlarida  kreativlik voqeylikni o‘ziga xos aks  ettirishga,  kishining  olam  haqidagi  boy  tasavvurlarga  egaligini  ifoda  etuvchi tafakkur  uslubi  sifatida  baholanadi.  O‘z  ichki  olamini  bilish,  tushunish,  his  qilish xususiyati ko‘pchilikka xosdir.